Logo – Friluftslivets uke

Bli med på Nordisk Natt i Naturen

Det er bare å pakke klart sovepose, telt og liggeunderlag. Lørdag 3. september er det Natt i naturen, og i år konkurrerer vi mot svenskene.

Lørdag 3. september sparkes Friluftslivets uke i gang med at hele Norge inviteres til å ta en Natt i naturen.

I 2022 er Natt i naturen ekstra spesiell, da det er en del av en felles nordisk markering. Det betyr at svenskene skal ha sin Natt i naturen samme kveld. En liten landskamp i uteovernatting, med andre ord!

Hvordan deltar jeg?

Alt du trenger å gjøre for å delta på Natt i naturen er å ta med deg en sovepose, et telt, ei hengekøye eller hva du måtte foretrekke å overnatte i, og legge deg til ute. Og så bør du så klart huske på å ha med nok mat, drikke og varme klær.

Om du velger å ligge på terrassen, på fjellet, på en strand eller i nærskogen, er helt opp til deg. Om du sover alene eller med kjæresten, kona og ungene, en vennegjeng eller bestevenninna di, skal vi heller ikke blande oss borti.

Les mer om Natt i naturen 2022!

SKJERP SANSENE: Lytt, lukt og opplev hvordan naturen forandrer seg når mørket faller på. Foto: Friluftsrådet

En fellesnordisk tradisjon

Nordisk Natt i Naturen bygger på den mangeårige fellesnordiske tradisjonen med å dyrke friluftsliv. Vanen med å tilbringe mye tid i naturen året rundt, er noe som binder Nordens befolkninger sammen.

Friluftslivet forbinder oss ikke bare med resten av Norden. Det forbinder også oss mennesker med naturen. Og vi vet at det er bra for både den fysiske og den psykiske helsa.

Les mer på nettsiden for Nordisk Natt i Naturen.

Stor fotokonkurranse: Under Natt i naturen blir det også en fotokonkurranse, der vinneren i år blir med i en fellesnordisk finale. Se hvordan du deltar her!

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Gratis hefte: Lær barna om allemannsretten i Friluftslivets uke

Naturvakt er et gratis læringsopplegg om allemannsretten for barnehager. Bestill hefter til din barnehage her! Friluftslivets uke går av stabelen 3. til 11. september 2022. I den forbindelse har Norsk Friluf...

Friluftslivets uke i splitter ny drakt

Den landsdekkende feiringen av friluftslivet har fått et grafisk løft. Friluftslivets uke har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner. Det er Norsk Friluftsliv og ...

Stor fotokonkurranse under Natt i naturen – vinn telt fra Fjällräven!

Bli med på Natt i naturen og del ditt beste bilde med oss! Alle som deltar i fotokonkurransen er med i trekningen av flotte premier. Under Natt i naturen inviteres hele Norge til å ta en natt ute i det fri. ...