Logo – Friluftslivets uke

Bli med å feire Turmat fra hele verden-dagen

Onsdag 4. september feirer vi naturen og mangfoldet av verdens matkulturer. Vi håper at nettopp du har lyst til å bli med!

Under Friluftslivets uke 31. august – 8. september 2024 feirer vi friluftslivet gjennom en hel uke i strekk.

I fjor fikk uka en ny markeringsdag: Onsdag 4. september markeres Turmat fra hele verden-dagen, og hele Norge er invitert til å bli med på feiringen.

Dette er dagen for å komme seg ut på tur og nyte mat fra ulike kulturer. Vi oppfordrer alle som vil, både organisasjoner, skoler, barnehager, familier, nabolag og vennegjenger, til å være med på feiringen, sier prosjektleder Mari Kolbjørnsrud.

Hva med å invitere familie og venner på en spennende utemiddag, eller nabolaget til en internasjonal kveldsmat i naturen? Kanskje kjenner du noen med en annen matkultur enn din egen? Tenk så fint det ville være å dele og lære av hverandre.

Ta elevene med ut

Turmat fra hele verden er et initiativ fra Norsk Friluftsliv, som har til hensikt å få flere mennesker ut i naturen, gjennom gode mat- og turopplevelser. turmat.no finner du både tips, inspirasjon og deilige oppskrifter fra mange land.

Kolbjørnsrud håper særlig at mange skoler kaster seg med på markeringen av den nye Turmat fra hele verden-dagen, sammen med de frivillige friluftslivsorganisasjonene.

– Hvorfor ikke arrangere en tur med elevene denne dagen? Dette er en super anledning til å introdusere dem både for naturen og ulike matkulturer. Det er jo så mye mer man kan spise på tur enn brødskiver og bålpølser.

Ved å la elevene delta i matlagingen og dele sin kunnskap og erfaringer om forskjellige matkulturer, kan kanskje både store og små lære noe nytt?

Gratis veileder til organisasjoner og skoler

Jobber du i skole eller barnehage, eller er du frivillig eller ansatt i en organisasjon?

I vårt gratis veilederhefte har vi enda flere forslag til hvordan dere kan ta i bruk konseptet Turmat fra hele verden, enten det er under Friluftslivets uke eller gjennom resten av året.

Veilederheftet er ment for frivillige organisasjoner, ansatte i skolen og andre som ønsker å ta i bruk Turmat fra hele verden som et inkluderingsverktøy.

Du kan laste ned på nett her, eller  klikke her for å bestille det i fysisk format.

UTEKOS: Mat smaker ofte mye bedre ute – og i godt selskap. Foto: Paulina Cervenka

Del denne artikkelenRelevante nyheter

Friluftslivets uke + Kulturminnedagene = sant

Friluftslivets uke 2024 foregår samtidig som Kulturminnedagene. Det gir spennende muligheter for deg som er arrangør! Hvorfor ikke planlegge et arrangement under Friluftslivets uke i historiske omgivelser el...

Ta en Tur med mening 6. – 8. september!

Har du en sti, en skog eller et friluftsområde i nærheten av deg som trenger litt kjærlighet? Tur med mening er en dugnad for naturen, hvor hele Norge oppfordres til å ta en tur ut og gjøre en innsats som...

Gratis hefte: Lær barna om allemannsretten i Friluftslivets uke

Naturvakt er et gratis læringsopplegg om allemannsretten for barnehager. Bestill hefter til din barnehage her! Friluftslivets uke går av stabelen 31. august til 8. september 2024. I den forbindelse oppfordre...