Oppmøtestedet Søndre Sandås gård ligger tett på utfartparkeringa ved Sognsvann, om lag 100 meter nord for T-banestasjonen Sognsvann.

Eventyrvandring ved Godbekken nordøst for Sognsvann i Nordmarka ved Oslo, i regi av Imago Fotovandring. Vi vandrer stille gjennom en eventyrlig bekkedal, over maleriske koller og til mystiske tjern – ca. 4 timer inkludert matpause. Passer for alle som klarer mellom 5 og 10 kilometer i noe ulendt terreng. Ta med mat og drikke, og kle deg etter vær og relativt moderat tempo.

Påmelding til harald@imagofotovandring.no

Oppmøte på Søndre Sandås gård, et konglekast nord for Sognsvann T-stasjon. Naturvernforbundet Oslo og Akershus informerer her om bærekraft i naturen generelt og om eventyrskoger spesielt. Harald Bratland Carlsen forteller om sitt arbeid i Imago Fototvandring med stillhetsformidling som et bidrag til bærekraftig naturnærvær og forebyggende folkehelseaktivitet.

* Vi vandrer nordover på grusvei mellom Sognsvann og Svartkulp mot Godbekken. Før vi smyger oss i stillhet inn under skjørtegran og krokfuru videre inn i verneområdet, puster vi dypt, skrur på det ytre sanseapparatet og åpner opp for skjønnhet, undring og transcendens. * Matpause ved den bortgjemte perlen Øvre Blanksjø. Vi snakker om de indre sansene intuisjon, empati, tillit, framsyn og fred – og introduserer deltakerne for Bittersødme, en ny måte å bli kjent med hverandre på. * Vi vandrer stille sørover gjennom fleraldret skog mot Nedre Blanksjø og kjenner på kontrastene ved å returnere til grusveien og sivilisasjonen. Etisk refleksjon – og avskjed ved Søndre Sandås gård.

«Stillhet er noe annet og mer enn fravær av lyd. Naturens lyder hører hjemme i skogen og forstyrrer ikke. Det er de menneskeskapte lydene, støyen fra sivilisasjonen, som skurrer i ørene. Et landskap eller et rom i skogen kan oppleves som fredfylt, harmonisk og stille…Eventyrskogene er som skapt til å gå i dybden av opplevelsene…Derfor er vern av eventyrskogene også menneskevern, vern av vårt livsnødvendige forhold til natur.» (Fra Gjermund Andersens bok «De siste eventyrskogene – en veiviser til Oslomarka». )

Turen blir også arrangert lørdag 9.september.

Mer informasjon/påmelding
Oslo kommune
09:45
06.09.2023
Harald Bratland Carlsen
97428028
harald@imagofotovandring.no
Google Map of 59.96840374096653,10.733169529486059