Nevelvatnet i Lillehammer kommune, ca en halvtimes kjøretur fra Lillehammer sentrum. Kjør forbi Nordseter og opp mot Nevelfjell. Nedenfor fjellet finner du Nevelvatn. Parkering langs vegen, og en kort gåtur til badeplassen hvor vi står.

Første søndag i september er det tradisjonen tro Soppens dag, og det skal feires! Dette er også den store Kom-deg-ut-dagen, og vi feirer derfor sammen med DNT Barnas Turlag på Nevelvatn! Her er det mange fine aktiviteter for barnefamilier. Vi stiller med aktivitetshefte, sopputstilling og soppkontroll. Gå en runde i området, og kom tilbake til oss på soppkontroll, slik at dere kun får med matsopper hjem. Vi har også soppoppskrifter dere kan teste ut.

Dere kan også gå en runde i deres nærmiljø først og ta med sopper dere lurer på hva er. Det er en enkel måte å bli trygg på nye arter som du ser ofte. Et godt tips er å bruke noen små bokser eller papirposer i kurven til å sortere forskjellige sopparter. Da kommer ikke eventuelt giftige sopper i kontakt med de spiselige. Viktig å ta med så mye av soppen som mulig – både hatt, stilk og bunnen av stilken. Dette gjør at dere får med alle kjennetegn, som gjør at vi som soppkontroller kan bestemme riktig art.

Soppkontroll er det beste stedet for å kunne spørre om alt du lurer på med sopp. Velkommen til soppens dag!

Arrangementet varer fra kl. 11 til kl. 15.

Mer informasjon/påmelding
Lillehammer kommune
11:00
03.09.2023


Google Map of 61.19464164126294,10.625495910644531