Oppmøte: På vårt tursenter på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo

På kajakk introkurs blir du introdusert for kajakk, åre, vest og spruttrekk. Gjennom praktiske øvelser lærer du det grunnleggende ved håndtering av kajakk og padleteknikk. Kurset skal motivere til videre opplæring i padling.

FØLGENDE TILTAK ER IVERKSATT PÅ GRUNN AV KORONAVIRUSET:
1. GARDEROBER ER IKKE I BRUK. KOM DERFOR FERDIG SKIFTET TIL KURSET. VI HAR TOALETT OG HÅNDVASK TILGJENGELIG I KAJAKKLAGERET.
2. TA MED VANNTETT PAKKPOSE TIL EIENDELENE DINE. PAKKPOSEN KAN OBBEVARES I KAJAKKEN I LØPET AV KURSET. VI HAR NOEN FÅ OPPBEVARINGSSKAP MED TASTELÅS SOM KAN, PÅ EGET ANSVAR, BRUKES OM DE ER LEDIGE.
3. KURSENE DELES I TO GRUPPER FOR Å HINDRE FOR MANGE DELTAKERE INNE I VÅRE LOKALER
4. ALT KAJAKKUTSTYR VASKES I SÅPEVANN OG SPYLES RENE ETTER BRUK
5. KURSINNHOLDET ER TILPASSET GJELDENDE RETNINGSLINJER KNYTTET TIL KORONAVIRUSET

1 dag: 3 timer
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.

Kursinnhold for kajakk introkurs

Kurset skal gi grunnleggende kompetanse i bruk av kajakk med tilhørende utstyr og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med en gjennomgang av utstyr på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellig padleteknikker som fremdriftstak, styretak, sideveis forflytning, kanting og kameratredning. Du lærer ikke å rulle men det å velte og flyte opp og ut av kajakken er en del av kurset.

Krav for å bestå kurset er å greie kameratredning.

Deltakere vil motta våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Instruktør er godkjent av Norges Padleforbund og er den som utsteder våttkortet.

Pris: 1250,-. Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakk og kajakk, åre, sprutetrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kroner 300,-.

Påmelding betyr at du godtar våre vilkår for deltakelse. Les om hva det betyr for deg da det står viktig informasjon om bytting av kursdato og kansellering her: https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/

Oppmøte:

På vårt tursenter på Sørenga. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo

Se kart lenger nede på siden.

Utstyr, mat og bekledning:

Nedenfor finner du anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta.

Ta med:

Litt lett mat å putte i munnen ved anledning
Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
Vann på drikkeflaske
1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker, lue, hansker, vindtett jakke. Tilpass antrekk etter været
Ta med deg klesskift slik at du kan skifte etter kurset. Kameratredning i kajakk innebærer bading
Et par sko med tynn såle, badesko eller våtsko til å padle med
Det er mulig å legge igjen skift og annen bagasje i låsbare garderobeskap (på eget ansvar), eller pakke alt utstyr ned i kajakken i vanntette pakkposer.

I perioden oktober til april er tørrdrakter tilgjengelig. Våtdrakt er tilgjengelig i halve mai vanligvis.

Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese Generelle vilkår fellesturer .

Annet:

Trenger du noe turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikken.

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen?
For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs og grunnkurs på Norges Padleforbund sine nettsider . Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese Generelle vilkår fellesturer .

3. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet.

4. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er nede i kajakklokalet, ikke i butikken.

5. Skal jeg lære «eskimorulla»?
Nei du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og enkel øvelse som alle greier. Det er allikevel normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at samtlige som prøver det garantert klarer det, vi har en 100% suksessrate på øvelsen.

SPØR FRILUFTSHUSET
Har du spørsmål angående kurset eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår vårt kajakkteam på kajakk.oslo@dnt.no.

Telefon: 22 82 28 02, 7 dager i uka, mellom klokken 09.30 og klokken 16.00

Merk at i travle tider vil din henvendelse ta lengre tid å behandle, og det er ikke sikkert vi har anledning til å svare på telefon. De fleste svarene på dine spørsmål finner du på denne siden.

Mer informasjon/påmelding
Oslo kommune
16:45
06.09.2021
Friluftshuset
(+47) 22 82 28 02
kajakk.oslo@dnt.no
Google Map of 59.90129263205795,10.752439498901367