Deltakere og turleder møter på Lillehammer stasjon kl. 11.45. Ekstrabuss kl 12.00 til Espedalen Fjellstue. Her tar vi på oss sekkene og starter vår tur.

Visste du at Langsua tidligere ble kalt Huldreheimen? Ikke så rart, kanskje, for området er både eventyrlig og ganske så magisk. Et stort område med mye uberørt natur og fine setermiljøer, gir rot til mange gode historier og eventyr!

Vandringen gjennom Langsua er en fredelig og god opplevelse. Samtidig er dette et område som er overraskende vakkert; med stor utsikt, nydelig T-merkede stier og hytter som ligger på rekke og rad.

Vi avslutter vår tur på DNTs flaggskip i Langsua – Liomseter turisthytte. Der er det godt bo etter tre dagers vandring fra hytte til hytte.

PROGRAM

Dag 1: Espedalen -Storhøliseter (selvbetjent) 975 moh, ca 11 km/4 timer
Deltakere og turleder møter på Lillehammer stasjon kl. 11.45. Ekstrabuss kl 12.00 til Espedalen Fjellstue. Her tar vi på oss sekkene og starter vår tur.
Vi følger på T-merket sti i nydelig fjell-skog-terreng og passerer setra Fredriksætra (930 moh). Herfra går stien opp til ca 1.180 moh. Da er vi på toppen og får ny utsikt vestover. Stien videre går i snilt terreng til vi etterhvert ser setergrenda under oss.

Første stopp er Storhøliseter. Her ligger det flere støler på plassen og er en idyllisk oase i Langsua. Hingstsleppet tidlig på sommeren er et skue, og kanskje går hestene på jordet når vi ankommer hytta.
Den eldste hytta, Casparistua, er bortimot 300 år gammel. Den er oppkalt etter vår kjente høyfjellsdikter Theodor Caspari (1853-1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette område.
Selvbetjeningshytta har eget proviantlager, og sammen lager vi kveldens tre-retters.

På en godværsdag er det ingenting som er så godt som å sitte på «trappa» og se på solnedgangen.

Dag 2 Storhøliseter-Storkvolvbu (selvbetjent) 1.199 moh, ca 13 km/5 timer
Etter en god egenkomponert frokost, og utvask, går vi videre sørover i koselig terreng. Underveis unner vi oss en skikkelig matpakkerast. Stien går i jevnt 1000 meters høyde før vi på slutten kommer opp mot 1.200.

Storkvolvbu ligger ved en elv som innbyr til bading. Nyt et forfriskende bad og deretter en selvlaget middag.

Dag 3 Storkvolvbu via Vakkerlifjell til Liomseter 910 moh, ca 15 km/5 timer
Idag er det siste mulighet til å gå innom proviantlageret for å finne sin egen frokost og matpakke-meny. Dere får en nydelig tur idag også, på gode stier. Bruk dagen ute og ta gjerne en avstikker til Nonsbua. En perfekt plass å innta matpakka.

Nå er det bare sjarmøretappen igjen ned til Liomseter. Og der venter dusj, middag og en deilig kveld inne i stua eller ute på tunet.

Dag 4: Suluhøgda ca 8 km t/r
Vi bruker god tid på frokosten i dag. Deretter pakker vi oss ut fra hytta og tar en tur med lett sekk opp til Suluhøgda, en artig liten topp og en fin tur opp til 1.122 moh.

Ekstrabuss fra Liomseter kl 14.00. Ankomst Lillehammer stasjon ca kl.15.00.

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.
Pris:
Kr. 4.300,- fra/til Lillehammer stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-
urpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom på Liomseter i egen lakenpose. Ta med lakenpose. På selvbetjeningshyttene blir dere fordelt på rom og dere kan gjerne benytte sovepose her.
Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! På selvbetjeningshyttene må deltakerne ha med nødvendig spesialkost selv. Vi kan ikke garantere at vi har proviant for allergikere.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan – av ulike årsaker – organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Lillehammer stasjon
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Parkering på Lillehammer.
Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste:

https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur.

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Før påmelding

Husk å lese: https://www.dntoslo.no/viktig-informasjon-om-DNT-turer/
før du melder deg på turen.

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og – glede med deltakerne.

Mer informasjon/påmelding
Lillehammer kommune
11:45
09.09.2021 – 12.09.2021
DNT Oslo og Omegn
22 82 28 00
info@dntoslo.no
Google Map of 61.11473579999999,10.4609712