Huken innenfor Sukkerbiten

Velkommen til utekino i Bjørvika!

Den 4. september arrangerer Forbundet KYSTEN, Akerselva Trebåtforening, Kystlaget Viken og Roklubben Åretak ro-inn utekino i huken innenfor Sukkerbiten, ved Åretak-brygga. Trebåtkulturen blomstrer i Oslo, og denne kvelden skal den feires!

Hva er ro-inn-utekino?
Vi oppfordrer alle som har tilgang på en robåt til å komme sjøveien, og bruke båtene som kinobenker på vannet. Vi fortøyer tett i tett til Åretak-brygga, hverandres båter og kaiene rundt. Kommer du landeveien er det bare å ta plass på kaikantene – ta da med eget sitteunderlag eller campingstol. Vi ser film sammen når sola går ned!
På programmet står også dåp av en klinkbygd Oslojolle v/ Riksantikvar Hanna Geiran, og et musikalsk innslag. Prosjektleder Tuva Løkse fra Forbundet KYSTEN introduserer filmen, som varer i ca. 30 minutter. Arrangementet er en av en serie lokale premierer rundt i Norge og er støttet av Norsk Kulturråd.

OM FILMEN:
«Båtbyggerne» er filmen om en levende tradisjon. Vi følger tre unge båtbyggere og deres mentorer i jakten på kunnskap som ikke står i noen bok. Langs hele norskekysten finnes lokale «dialekter» av tradisjonelle trebåter, formet gjennom århundrer av skogen der materialene hentes ut, farvannet og menneskene de bygges for. Bli med oss til Bragdøya, Sandane og Kjerringøy. Båtene som bygges her er solide – men kunnskapen er skjør. Klarer vi å ta vare på den videre?

«Båtbyggerne» er laget av Forbundet KYSTEN og Oslo Filmkompani med raus støtte fra Norsk Kulturråd og Sparebankstiftelsen DNB. (Takk!)

Trailer:

Hjertelig velkommen!

Mer informasjon/påmelding
Oslo kommune
20:00
04.09.2021
Johanne Engelund Tjøsvold

johanne@kysten.no