PROGRAM: Vi går samlet inn til Øvresaga kl. 10. Turen fra parkeringsplass på Bysetermåsan til hytta er omtrent 3,5 kilometer. Når vi kommer til Øvresaga låner vi kanoer og padler det siste stykket inn til Bøvelstad.

Barnas Turlag Nordre Follo arrangerer overnattingstur til Bøvelstad. Langs veien vil et vandreteater formidle historien om flyktninger på vei mot Sverige under andre verdenskrig.
Merk: Turen krever påmelding!

Vel fremme på Bøvelstad rigger vi oss til på hytta, lager felles middag og i tillegg blir det lek og aktiviteter for barna. På Bøvelstad er det mye informasjon om Flyktningeruta for både små og store.
Vi returnerer til Øvresaga og deretter Bysetermåsan søndag klokken 13.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris: Gratis for barn. 350 kr. for voksne (medlem) og 600 for voksne (ikke-medlem). Barnas Turlag i Nordre Follo arrangerer turer i skog og mark hele året. Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre barnefamilier, dra på tur med andre og være sosial. Bli medlem i DNT (https://www.dntoslo.no/medlem/?_ga=2.108260994.1401982530.1656403924-1079771283.1656403924)

Passer turen for vår familie? Alderer satt til 6-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.
Gradering av turen: Grønn. Ta kontakt om du eller ditt barn har behov for tilrettelegging på turen, så ser vi sammen på hva vi klarer å få til.

Offentlig transport: Buss 550 fra Bjørvika til Rausjøveien. Herfra er det 3 km å gå til p-plassen på Bysetermåsan. Bussen tar ikke mange vogner og det kan bli langt å gå for små ben, så vi må dessverre anbefale egen bil for dere med barn.

Parkering: Ved Bysetermåsan utfartsparkering.

Utstyr: Vi anbefaler å ha med godt med både mat og drikke. Turen kan kreve ekstra energi for små bein så ha gjerne med litt snacks lett tilgjengelig. Klær etter været og lakenpose/sengetøy. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur. Turledere vil sende ut utstyrsliste når turen nærmer seg.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Felles utstyr: Turleder har med noe førstehjelpsutstyr.

Om den historiske vandreruta: Vil dere lese mer om ruta før dere tar turen finner dere informasjon her. (https://ut.no/turforslag/1115777/flyktningeruta-historisk-vandrerute) Turen gjennomføres takket være midler fra Sparebankstiftelsen DNB.

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Barnas Turlag er et populært tilbud med mange deltagere og håper vi kan få med oss enda flere ut på tur i skog og mark. Turlederne på disse turene er frivillige som selv kan ha egne barn. Vi er helt avhengige av frivillige for å drifte tilbudet, så meld fra om du ønsker å bidra på en tur eller to!

Mer informasjon/påmelding
Enebakk kommune
10:00
03.09.2022 – 04.09.2022
Barnas Turlag Nordre Follo
22822800
nordrefolloturlag@dnt.no
Google Map of 59.7992958,10.9937132