Stiens start bak ESSO-stasjonen i Ås

I vår beskrivelse av Salsteinrunden er turen beskrevet mot Ski, fra Ås. Den kan selvsagt gås begge veier. Det finnes også flere alternative returmuligheter.

Fra Ås følger vi «Åsrunden» fra Esso og til bygdeveien mellom Grønnsletta og Østby. Her tar vi bygdeveien til høyre, over jernbanebrua, passerer Grønnsletta og tar inn til venstre på samme sted som kulturminnestien. Vi er nå i Holstadskauen.

Så følger vi «vannlinja» til «Skolestien», tar til venstre og følger denne helt til vi har krysset Holstadbekken. Deretter tar vi til venstre, krysser under E18 ved jernbanebrua, (Her foretar stien en 450 graders sving. Se opp for svimmelhet !) Her er det merket inn i skogen og etter 60 meter tar vi stien til venstre.

Ved tunnelinnslaget for jernbanen, tar stien bratt (!) opp bakken til høyre. Her gjør løypa en liten sving rundt oppom kollen som vi gjerne kan kalle «Kjølstadkollen». Her er det fint å ta en rast. Stien fortsetter så mot Ski, krysser først veien til «Nylenna», så neste vei før vi gir oss over neste kolle på vei mot Vestre Tverrvei. Vi tar imidlertid til høyre før vi kommer på brua. Stien følger så jordekanten videre mot Finstad i Ski. Det er videre skiltet mot bussholdeplassen på Finstad. Fra Ski er det foreløpig enklest å følge skiltinga fra undergangen ved Europris.

Turen er på om lag ei mil. Det er en fin tur med for det meste skog som omgivelse. Både på Ski og i Ås er det flere hyggelige kafeer å søke inn på.

Så kan du gjerne ta bussen/toget tilbake til Ås.

Tid: Lørdag 10. september 2022, kl. 10.00

Lengde: ca. 10 km

Vanskelighetsgrad: Middels (lengde)

Oppmøte tid og sted: Ved stiens start bak ESSO-stasjonen i Ås.

Medturleder: Jan Erik Olsen og Arne Hågensen

Mer informasjon/påmelding
Ås kommune
10:00
10.09.2022


Google Map of 59.666602,10.7919